Herroepingsrecht

Herroepingsrecht:
Als een overeenkomst buiten de verkoopruimte of buiten de gebruikelijke plaats van beroepsuitoefening wordt gesloten, wordt de particuliere consument in het bijzonder beschermd door een informatieverplichting van de onlineverkoper, voor de sluiting van de overeenkomst; door een verplichting tot bevestiging van de gesloten overeenkomst alsook door een herroepingsrecht. Deze geldt voor aankopen door de consument als hij/zij aan de volgende voorwaarde voldoet:

Mocht een niet gepersonaliseerde product niet helemaal zijn zoals u verwacht had, dan kunt u deze binnen 14 kalenderdagen terugsturen.
Hoe?
Indien u een klacht hebt over een bepaald product, vragen wij u dit schriftelijk te melden aan ons via mail op admin@mares.be en uw klacht eventueel te illustreren met meerdere foto’s.
Retourzendingen moeten altijd eerst per e-mail gemeld worden aan de eigenaar van deze shop,  op admin@mares.be, waarna u een retourtoestemming ontvangt.
Stuur dan pas het artikel met een postpakket met ontvangsthandtekening, met vermelding van uw gegevens (naam, telefoonnummer en e-mail adres + banknummer – IBAN en BIC) terug naar: Mares, Gaston Baertstraat 3, 9800 Sint Martens Leerne, België.
Of u kunt het, na afspraak bij ons terug binnenbrengen.
Indien het artikel correct retour is ontvangen, stort Mares binnen 14 dagen u het bedrag u terug (of een aankoopbon, indien u dit wenst.)
We verwachten dat de goederen in een ongeschonden staat zijn en voorzien zijn van alle onderdelen (alsook beschermende onderdelen, binders en ongeschonden/onbeschreven verpakking), anders kunnen wij ons het recht op waardevermindering inroepen.

Indien de terugzending een schadegeval betreft, geldt bovenstaande punten uiteraard niet. (mits u de aangifte binnen de 12 uur na ontvangst per mail meldt aan admin@mares.be voorzien van een degelijke beschrijving en voldoende fotomateriaal van het beschadigde product en de verzendverpakking)
Indien het een terugzending betreft van een verkeerd besteld artikel, wordt er een kost aangerekend = 10% van de aankoopwaarde en een administratiekost van € 8 (incl. btw)

Officiëel herroepingsformulier

Meer wettelijke info:  https://economie.fgov.be

Uitzondering op gepersonaliseerde producten: (zoals relatiegeschenken en textiel door ons bedrukt met uw naam en/of logo)
Vanwege het persoonlijke karakter komt dan het recht op wijziging, retournering en annulering van uw bestelling te vervallen.
Bovenstaande herroepingsrecht geldt enkel voor de particuliere consument en is niet voor bedrijven van toepassing.

Ruilen is niet toegestaan door de aard van het product, hygiënische redenen en de personalisering van bepaalde artikelen.

Gepersonaliseerde artikelen: Het herroepingsrecht vervalt vanwege het personaliseren ervan. Het recht op wijziging, retournering en annulering van uw bestelling komt dan wettelijk te vervallen.

Hygiënische redenen: Wij kunnen geen omruiling of retourzending aanvaarden vanwege het mogelijk gebruik door de ontvanger van dit masker of scherm. Wij hebben nadat het onze bedrijf verlaten heeft geen controle op eventule besmettingen. Deze regel is mede bepaald door gezondheidsadvies inzake gemeenschappelijk gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen.

Foute keuze van maat: Wij kunnen geen omruiling of retourzending aanvaarden volgens bovenstaande bepalingen bij gepersonaliseerde goederen . De afmetingen staan duidelijk vermeld op bij elk product. Er is een toegestane tolerantie van 10% op de opgegeven afmetingen.
Ons advies, koop je masker misschien iets te groot, de oorlinten kan je dan zelf wat aanpassen.

Beschadigd artikel: Alle mondmaskers en schermen worden manueel gemaakt en persoonlijk gedrukt door onszelf. Elk masker die wij leveren is dus dubbel nagekeken op fouten of beschadiging voor verzending. Mocht er desondanks deze controle toch iets mis zijn, kan je ons eerst contacteren via het contactformulier of telefonisch. Wij kunnen je dan vragen de beschadiging aan te tonen met voldoende fotomateriaal.

In geval van betwisting zijn enkel de rechtbanken van het gerechtelijk arrondissement waarin ons bedrijf gevestigd is bevoegd en het Belgisch recht is steeds van toepassing.